Menu Luk

Øl og mjød forbindes med vikingetiden.

Øl blev fremstillet af byg. Det blev drukket i store mængder, fordi vandet i vikingetiden kunne være sundhedsskadeligt. Derfor blev øllet lavet med både en stærk og en svag promille. Det svage øl kunne både børn og voksne drikke. Det var godt til at slukke tørsten med efter vikingernes salte mad.

Det stærke, lagrede øl drak vikingerne ved festlige lejligheder sammen med den populære mjød. Mjød var en sød, gæret drik fremstillet af honning, vand og krydderier.

Vin lavet af vindruer var også kendt, men den skulle importeres fra andre lande, for eksempel Frankrig. Derfor var vin en luksusvare, som kun de færreste havde råd til.

Find din mjød.

 

“Honning”

 

Denne Mjød er lavet på en ren mild forårs honning, gæret på en neutral gær.

Her kan bierne hente deres nektar fra bla. Erantis, Æble, Raps, Pil, Krokus, Mælkebøtter, Slåen, Mirabel, Hvidtjørn, Røn, men største indholdet i forårshonningen er den milde raps.

 

“Vild Natur”

 

Denne Mjød er lavet på en efterårs honning, gæret på en neutral gær, der giver mulighed for at smage alle de noter som bierne flyver på.

Her kan bierne hente deres nektar fra bla. Gul Sennep, Mjødurt, Mælkebøtter, Hjulkrone, Hedelynd, Rød/Hvidkløver, Tidsler, Brombær, Slåen, Honningurt og en masse blandet krydderurter. Denne mjød er en rigtig god sammensætning af den VILDE NATUR. For at få denne smukke farve er der tilsat lidt solbærsaft.

Vores mjød kan købes i Hvidovre Vinhus.

ArabicChinese (Simplified)DanishDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishThai