5 fordele ved brug af æterisk olie i håret

5 fordele ved brug af æterisk olie i håret

Der er især 5 ting, som går igen, når det kommer til æteriske olier og hårpleje. Derfor har vi lavet en lille opsummering af fordelene, så du lettere kan få et overblik, og derefter evt vælge den olie, som du synes er mest velegnet for dig.

Husk på at æteriske olier ikke bør anvendes i ren form, da de er for koncentreret, og derfor som udgangspunkt altid skal blandes op i vand, en basisolie eller et kosmetikprodukt, som f.eks en shampoo eller creme.

#1 – Stimulerer hårvæksten

Det er helt almindeligt, at personer der lider af problemer med hårtab, som det første vælger at købe diverse produkter, som lover, at de kan afhjælpe problemet, eller at de tager skidtet i forhold til kirurgi.

Det er en helt forkert tilgang, da hårtab ofte skyldes en eller flere faktorer, som kunne være generisk, stress eller lignende.

Ved f.eks at øge blodcirkulationen i hovedbunden, bekæmpe betændelse eller ved at tilføre fugt, vil mange kunne opnå en markant lindring eller reducering af hårtabet. Og disse tiltag kan laves relativt simpelt.

Det helt fantastiske ved æteriske olier er, at hvis du vælger den eller de rigtige, kan et par dråber olier tilsat til f.eks din shampoo eller argan olie, gøre alle ovenstående ting. Dvs øge blodcirkulationen, skabe balance og fjerne betændelse samt tilføre fugt og pleje.

Dermed kan du skåne dit hår, din hud og din krop for produkter, som indeholder kemikalier og andre ingredienser, som ikke er sundt for dig.

Vi anbefaler olier, som f.eks rosmarinolie, cedertræolie eller pebermynteolie.

#2 – Slip af med skæl

Det anslås, at op mod 50% af verdens befolkning har problemer i en eller anden grad med skæl.

Skæl er en hudlidelse, som enten forårsages at opbygning af døde hudceller i hovedbunden, og i svære tilfælde af en gærlignende organisme, som skaber det. Skæl kan også opstå, hvis du bruger hårplejeprodukter, der indeholder ingredienser, som efterlader hovedbunden rød, kløende og skællende. Eller hårprodukter, som f.eks voks, der skaber et lukket og fugtigt klima i hovedbunden, der resulterer i skæl og svamp.

Æteriske olier så som lavendelolie og citronelleolie har helbredende, beroligende og fugtighedsgivende egenskaber, som enkelt og effektivt i kombination med f.eks argan olie kan lindre og bekæmpe dit problem med skæl.

Derudover kan olierne hjælpe med at skabe god balance i din hovedbund, herunder fjerne og reducere rødme og kløe.

#3 – Tilfør pleje til håret

Det er blevet helt almindeligt at bruge mange penge på hårplejeprodukter, som enten bruges til at farve håret, få håret til at skinne, eller få håret til at se glattere ud. Desværre indeholder mange af disse produkter ingredienser, som er giftige, som f.eks keratinbehandling, hvori der er formaldehyd, som er dokumenteret skadeligt.

I stedet for at anvende disse ”normale metoder”, kan du bruge æteriske olier, som langt hen ad vejen har de samme egenskaber, dog uden at du udsætter håret for en masse skadelige bivirkninger. Og fordelen ved æteriske olier er, at håret bliver stærkere, mere smidig og opnår en flot og naturlig glans.

De æteriske olier har beroligende, antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaber, som plejer og nære dit hår, således det bliver flot og sundt på en naturlig måde.

#4 – Undgå fedtet og olieret hår

Dine talgkirtler i hovedbunden, også kaldet oliekirtler, sørger for at opretholde et passende fugtighedsniveau med den talg eller olie, som de producerer. Normalt giver det håret glans og glød, men når dine kirtler overproducerer olie, får det dit hår til at se fedtet og klistret ud.

Også selvom du nærmest vasker det dagligt, så har håret et fedtet udtryk.

Æteriske olier, som f.eks pebermynteolie, kan hjælpe dine talgkirtler med at styre produktionen af talg, hvorved dit hår bliver sundt, skinnende og oliefrit.

En naturlig og simpel måde, at undgå og behandle fedtet hår på.

#5 – Reducere stress og skab balance

Alt forskning viser, at stress kan medføre hårtab, og det samme kan hormonel ubalance.

Derfor er aromaterapi en god måde, at reducere stress på, og du kan bruge metoden på flere måder.

En er at bruge æteriske olier i dit hjem, f.eks via en hjemmelavet diffuser, find opskriften her, hvor f.eks lavendelolie eller salvieolie er oplagte olier.

Ud over at få hjernen og kroppen til at slappe af, kan du behandle nogle typer af hårtab helt naturligt med æteriske olier.

Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2111110/