10 ting som kan komme til at ske med din krop, hvis du begynder at spise honning hver dag.

10 ting som kan komme til at ske med din krop, hvis du begynder at spise honning hver dag

Newsner » Nyheder 10 ting som kommer til at ske med din krop, hvis du begynder at spise honning hver dag

Newsner

oktober 16, 2017

Vi mennesker har altid forsøgt at finde det bedste lægemiddel, der som en magisk pille kan holde vores krop i god form – men som også gerne må smage godt! 

Men vi behøver ikke opfinde nogen mirakeltablet, nogle gange er det nok at søge i naturens eget apotek. 

Honning er et godt eksempel på dette! Det er kendt for en række sunde egenskaber, men det er ikke alle ved, hvordan honning kan hjælpe kroppe med at helbrede og føle sig bedre. 

Og efter at have læst dette kommer du og dine venner måske til at spise en ske honning noget oftere. 

Her er 8 ting som sker i kroppen, når du begynder at spise honning hver dag: 

Honning indeholder antioxidanter, vitaminer og proteiner som ved regelmæssig indtagelse kan rense kroppen for forskellige giftstoffer.

Derudover vil honningens antibakterielle egenskaber forbedre betingelserne for, at din hud føles dejlig. 

Mange laver forskellige ”honningmasker” og oplever, at det fungerer godt. Honningens egenskaber kan være god for huden, den virker beroligende og giver en smuk glans. 

Hvis du bærer på nogle ekstra kilo, anbefaler de fleste læger og eksperter, at du skærer ned på dit sukkerindtag. 

Honning er et vældig godt komplement som sødemiddel, eftersom det holder blodsukkeret jævnt og kan hjælpe dig med at gå ned i vægt. Honning indeholder vitamin B6, folinsyre, C-vitamin, jern, kalcium, natrium, zink, kalium og fosfor, mineraler og vitamniner som er kendt for at forbedre dit stofskifte.

Studier har også vist, at en kost med honning også kan mindske risikoen for hjerte-karsygdomme hos overvægtige personer.  

Honning har slet ingen kolesterol. Tværtimod: Dets mineraler og vitaminer kan bidrage til at midske niveauerne af “dårligt” kolesterol, skriver BBC som henviser til studier på blandt andet University of Illinois. 

Et dagligt indtag af honning har desuden gunstig effekt på niveauet af antioxidantforbindelser i kroppen, noget som også menes at bekæmpe kolesterol. 

Forskning viser, at de antioxidanter som findes i honning kan forhindre arterier i forsnævring og dermed bekæmpe en række hjerterelaterede sygdomme. 

I et studie fik 25 mænd, mellen 18 og 68, en drik med 4 spiseskefulde honning i et glas vand. Det viste sig, at dette forbedrede niveauerne af antioxidanter i deres blod, skriver Daily Mail.

At spise honning synes at være i stand til at kunne bekæmpe stress – men vidste du, at det kan booste hukommelsen? 

Et studie fra 2011 viste, at kvinder som fik 1 spiseskefuld honning om dagen fik en bedre hukommelse. 

Honning har også en evne til at hjælpe kroppen med at absorbere kalciut, hvilket har en gunstig effekt på hjernens funktion ifølge forskeren Matthew Brennecke.

Honning kan hjælpe dig, som har svært ved at sove. I lighed med sukker, kan honning forårsage en øgning af insulin og frigive serotonin; et signalstof som forbedrer humøret og giver lykkefølelser. 

“Kroppen forvandler serotonin til melatoning, en kemisk forening som regulerer længden og mængden af søvn”, ifølge Rene Ficek, ledende ekspertdiætist ved Seattle Sutton Healthy Eating.

Honning har antibakterielle egenskaber, så mange anbefaler at tage en ske manukahonning på fastende mave. 

Dette enkle ritual kan hjælpe til med at forebygge forskellige sygdomme som er forbundet med mave-tarmkanalen ifølge flere studier. Når honningen passerer gennem maven kan den modvirke bakterier og helbrede små hår i slimhinden, tror forskere.

En del tror mig ikke, når jeg siger, at at glas varm mælk med honning hjælper mig med at sove nemmere. 

Men hvis du ikke tror det – lyt til forskerne. 

Et hollandsk studie viste, at lige præcis varm mælk kan virke beroligende mod søvnproblemer. Honning spiller en vigtig rolle i denne klassiske huskur – for at aminosyren tryptophan i mælken skal kunne virke, så behøver den lidt hjælp af insulin. Det fremstilles i kroppen, når vi spiser noget sødt – derfor passer det helt perfekt med en teske honning som smelter i mælken. 

Det er det perfekte naturlige afføringsmiddel

Som et naturligt afføringsmiddel er honning blid, men effektiv. Honning har et højt indhold af fructooligosaccharider. Dette stof virker som vegetabilsk fiber, når det kommer ind i tyktarmen, og derfor har det en mild afførende virkning.

 

Det vil reducere nervøs spænding

Honning er et produkt, der hjælper dig med at berolige dine nerver og reducere træthed.

Takket være glukosen fundet i honning og det faktum, at dine neuroner har brug for det, vil du være i stand til at slappe af lettere. Det er også nyttigt at reducere kramper og til behandling af psykiske lidelser.

Du bør huske på, at alle manifestationer af stress – uanset om de er følelsesmæssige, psykologiske eller fysiologiske – dannes til metabolisk stress for kroppen.

Denne type stress er forbundet med en af ​​binyrens funktioner, der virker til at producere adrenalin og kortisol. Det stimulerer nedbrydningen af ​​muskelproteinet i aminosyrer, hvilket danner nye sukkerarter.

Hele denne proces finder sted, når din hjerne mener, at der er risiko for at løbe tør for brændstof. Af denne grund producerer honning naturligt glykogen i leveren, som er energibesparelsen, som hjernen påberåber sig for dens funktioner.

 

Bonus-tips: Honning med hvidløg 

Foto: Shutterstock

Hvisløg er et andet kraftfuldt naturlægemiddel med stærke antiseptisk og helbredende egenskaber. Så hvorfor ikke blande disse vidunderingredienser?

Både honning og hvidløg er gode til at booste immunforsvaret og derfor passer dette husmorråd ekstra godt her i tiden med masser af følelser!

Du skal bruge følgende ingredienser: 

  • 3-4 fed hvidløg
  • En kop rå honning 
  • En lille krukke med låg

Hak hvidløg i små stykker. Læg dem i bunden og hæld honninhen henover. Luk krukken med et låg og lad blandingen trække et par dage. Tag en skefuld hver dag på fastende mave og så kan du forhåbenligt føle, hvordan kroppen og knoppen får det meget bedre efter et par dage!