7 ting honning måske kan kurere

7 ting honning måske kan kurere

Honning har mange gode egenskaber, der kan hjælpe på både store og små skavanker. Her får du 7 bud på, hvordan honningen kan supplere dit medicinskab.

Spis gerne en teskefuld honning direkte fra glasset, hvis du har ondt i halsen.

  1. Sår

Honning har en bakteriedræbende effekt. Honningen holder såret rent, hindrer bakterievækst, fjerner lugt og fremmer helingen. Læg honning på såret, dæk med gaze og skift jævnligt.

  1. Ondt i halsen

Honningens bakteriedræbende virkning er også gavnlig mod ondt i halsen. Honningens helende enzymer dør dog ved temperaturer over 40 grader, så spis en teskefuld direkte fra glasset eller afkøl teen eller den varme mælk, før honningen røres i.

  1. Diarre

Honning menes at have en effekt mod infektioner i mave og tarm. Diarre og opkastninger, der skyldes bakterier, kan behandles med honning. Honning er desuden effektiv til at fremme væskeoptagelsen, hvilket er en fordel ved diarre, fordi man kan miste meget væske.

  1. Tømmermænd

Honning kan have effekt mod tømmermænd. Man mener, at fruktosen i honning fremmer nedbrydningen af de stoffer, der giver tømmermænd.

  1. Dårlig ånde

Honning kan afhjælpe dårlig ånde. Honningen dræber bakterierne i mund og svælg, der ofte er årsag til dårlig ånde. Prøv også en blanding af honning og kanel i et glas varmt vand mod dårlig ånde.

  1. Mavesår

Undersøgelser har vist, at især den newzealandske Manuka honning er et effektivt middel mod mavesår. Her så man effekten på patienter, der fik 20 gram honning 4 gange dagligt en time før et måltid.

  1. Tænder

En sød honningmad skader ikke tænderne så meget som en sukkermad. Honning kan muligvis endda hjælpe med at dræbe nogle af de bakterier, der har betydning for dannelsen af huller i tænderne.